IPE-hanke on päättynyt: työkirja on valmistunut

Tampere3-yritysyhteistyön kehittäminen on tuottanut käsin kosketeltavaa tulosta, kun yritysyhteistyön työkirja TUUNAA & VIILAA saapui painosta. TAMKin, TaY:n ja TTY:n yhteisessä hankkeessa on kehitetty ja sovellettu useita palvelukonsepteja, jotka ovat nyt kaikkien ulottuvilla.

tuunaaviilaa 110517 JR 01 (1)

Kuvassa (vas.) Annukka Hämäläinen, Marja Hyypiä, Markku Oikarainen, Päivi Hämäläinen, Anne Tuhkunen

Kuva: Jonne Renvall

Yritysklinikka, Toimialatyöpaja, Ideakumppani, Pulmaperjantai ja moni muu toimivaksi todettu palvelukonsepti on nyt jokaisen tutkijan, opettajan tai muun yritysrajapinnassa toimivan korkeakoulun asiantuntijan ulottuvilla. Sen mahdollistaa Tampere3-korkeakoulujen yhteinen yritysyhteistyön työkirja.

Työkirjassa kuvatut palvelut on kehitetty yritysyhteistyön ja innovaatiotoiminnan tukemiseen, käynnistämiseen ja helpottamiseen. Niitä on ideoitu, testattu ja sovellettu Tampereen ammattikorkeakoulun, Tampereen yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston yhteisessä Innovaatioperustus-hankkeessa (Pirkanmaan ELY-keskuksen rahoittama ESR-hanke 1.1.2015-31.12.2016).

Lisäksi yhteistyötä on tehty muiden Tampereen seudun yrityspalvelutoimijoiden kanssa ja Puhutaan yrityspalveluista! -konseptin kehitystyö toteutui Tredea Oy:n rahoittamana osana POP UP -hanketta. Kandilista ja yrityskontaktien hakulomake ovat saaneet innoituksensa Tampereen yliopiston ja Tampereen kauppakamarin Kampuskamari-yhteistyöstä. Kaikki palvelut on pyritty kuvaamaan niin, että kuka tahansa korkeakoulujen ja asiakasorganisaatioiden rajapinnassa toimiva voi halutessaan ottaa konseptit käyttöön kulloisenkin tarpeen ja tilanteen mukaan.

Palvelukonseptien lisäksi työkirjaan on laadittu palvelukartta korkeakoulujen yhdessä tarjoamista palveluista yrityksille, yhteisöille ja organisaatioille. Se luo kuvaa kolmen korkeakoulun tarjoamista mahdollisuuksista ja ainutlaatuisesta yhdistelmästä kansainvälistä huipputason tutkimusta ja soveltavaa käytäntöä.

Julkaisua löytyy pieni painoserä kustakin korkeakoulusta (yhteystiedot korkeakouluittain alla). Lisäksi se on julkaistu verkkojulkaisuna osoitteessa: http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-15-3931-2

Tutustu ja poimi parhaat palvelut osaksi omaa työtäsi!

Lisätietoa:
TAMK: Markku Oikarainen, markku.oikarainen@tamk.fi ja Päivi Hämäläinen, paivi.hamalainen@tamk.fi
TaY: Anne Tuhkunen, anne.tuhkunen@uta.fi
TTY: Marja Hyypiä, marja.hyypia@tut.fi ja Annukka Hämäläinen, annukka.e.hamalainen@tut.fi

 Hankkeen aikana tuotettu video Valopää on katsottavissa: